Uit de praktijk

Wim (8) en Joost (11) hebben thuis veel ruzie. Sinds het overlijden van vader lijkt het of ze niks meer samen kunnen doen. In de muziektherapie ervaren ze dat ze toch ook heel veel plezier met elkaar kunnen hebben en leren ze weer naar elkaar te luisteren. Ook leren ze op tijd aan elkaar aan te geven wanneer er een grens is bereikt. Ze hebben nu zelfs een lied over vader opgenomen samen met de therapeut en ze gaan het aan moeder laten horen tijdens de therapie. Het duurt niet lang voordat de sfeer thuis weer veel beter is, tot genoegen van moeder.


Victor (16) kon niet praten over wat hij had meegemaakt, maar van een afstand kon hij wel over dat jongetje rappen die hetzelfde had beleefd. Luister naar 'Droge tranen'.


Annemiek (14) vindt het erg moeilijk om voor zichzelf op te komen. Ze wil graag zingen maar durft zich 'echt niet' niet te laten horen.  Stapje voor stapje leert ze beter naar zichzelf te luisteren, ze krijgt ook technische tips voor het zingen (goed ademen, goed staan, beter articuleren etc).  Ze heeft het plan gemaakt om uiteindelijk een eigen liedje te maken en op te nemen. En ze wil er nu ook nog clipje erbij !!  En dan op Youtube !!!  Of misschien moet ze daar nog even over nadenken...  


Nicolaas (18) was boos op iedereen om het feit dat hij bestempeld werd als autist, hij zat zelfs op een autistenschool; hij is echt niet gek ofzo !! In de muziektherapie liet hij hij zich van zijn artistieke kant zien en maakte raps met teksten over onderwerpen die hem bezig hielden; geld, meisjes, toekomst, liefde voor zijn ouders. Ook leerde hij hulp te aanvaarden als hij er even niet uit kwam. Zijn zelfvertrouwen groeide, hij werd steeds vrolijker en is nu hard bezig met een vervolgopleiding.


Mario (19) heeft een delict gepleegd en zit nu in de een jeugd-gevangenis. Hij slaapt slecht en moet veel aan vroeger denken. Hij voelt zich alleen en laat te vaak over zich heen lopen. In de muziektherapie veert hij elke week weer op en laat enthousiast zijn nieuwe teksten zien. hij bereidt zich voor op later als hij echt muzikant wil worden. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor een cd.  Zijn zelfbeeld verandert en Mario durft weer te dromen.


Audrey (15) heeft concentratieproblemen en is erg gevoelig voor prikkels als er veel mensen om haar heen zijn.  Bij muziek-therapie drumt ze elke week.  En elke week lukt het haar om zich te verbeteren en zich langer achter elkaar te focussen op wat ze doet. Ze leert stil te staan bij wat ze eigenlijk aan het doen is, ook qua ademhaling en houding. Ze leert beter te plannen; wat is een handige volgorde, bij welke tel zal ik in de volgende maat en break maken....  Dat is heel moeilijk, maar het lukt haar wel ! Knap he?