Even kennis maken

Mijn naam is Harry Kappen, muziek is mijn passie. 

Ik ben muzikant en geregistreerd muziektherapeut (SRVB), lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en van de Federatie van Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Tot 2002 was ik werkzaam als gitaardocent op de Hogeschool van Utrecht, afdeling creatieve therapie (tegenwoordig de opleiding Social Work). 

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg, de GGZ en bij Justitie in Almere en Lelystad als muziektherapeut voor jongeren tot 23 jaar.

Ik ben geschoold in Mentalization Based Treatment en ik heb ervaring in de vaktherapeutische behandeling van agressie problemen, de zgn Angermanagement.

Ik volg een post-hbo opleiding voor systeemtherapie voor vaktherapeuten.

De muziektherapie-praktijk en de muzieklessen worden gegeven in Almere.

Dat ik gitarist en bassist ben en daarnaast verschillende andere instrumenten beheers, komt bijzonder van pas bij m'n werk als muziektherapeut.

Verder ben ik werkzaam als producer/componist bij Kapsonic.(www.kapsonic.com)

Tevens ben ik werkzaam als gastdocent bij Codarts Rotterdam

Ervaring als Muziektherapeut

Ik heb veel ervaring opgedaan met het werken met jongeren die te maken hebben met de gevolgen van trauma, jongeren met weinig zelfvertrouwen en slecht zelfinzicht, jongeren die te maken hebben met ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Ik heb ondervonden dat jongeren die bekend zijn met ADHD, ADD, ASS, ODD en Pdd-Nos, deze "labeltjes" als zeer vervelend en stigmatiserend ervaren. 

Ik spreek daarom vooral in de taal van de jongeren met de jongeren en werk ik samen met hen vanuit hun behoeften en mogelijkheden. “Wat werkt voor jou en wat niet”, “Wat is nu haalbaar en wat nu even niet?”  

Een oplossingsgerichte aanpak waarbij het plezier in het samen muziek maken belangrijk is.